Taller – La malària al Delta del Llobregat

OBJECTIUS DE L’ACTIVITAT

Aquesta activitat té per objectius:

  • Mostrar la importància que va tenir la malària al Delta del Llobregat i conscienciar sobre la càrrega que suposa actualment.
  • Familiaritzar-se amb el patrimoni natural i històric del Delta del Llobregat.
  • Conèixer la importància que tenen les zones humides pel medi ambient.
  • Exposar els mitjans amb què es va aconseguir eradicar la malària durant el segle XX.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

El taller La malària al Delta del Llobregat consta de dues parts:

  • Presentació a l’escola: es realitza al mateix centre amb suport audiovisual (presentació PowerPoint), on s’explica què és la malària, quines repercussions té i quines eines existeixen per combatre-la. En concret, els continguts que es tracten són: impacte actual i històric de la malària, descripció de la malaltia, cicles biològics del paràsit i del vector, influència del canvi climàtic en l’actual distribució de la malària i control integrat.  Aquesta primera part té una durada de 1 hora i es requereix una aula o sala d’actes i un canó retroprojector.
  • Visita als espais: es realitza una visita guiada al Semàfor i a la caserna dels carrabiners al Delta del Llobregat, dos espais únics per a la interpretació del patrimoni natural i històric del Delta del Llobregat. En concret, els continguts que es tracten són: formació del Delta del Llobregat, importància de les zones humides, malària al llarg de la història, primera transformació del Delta, aigua com a recurs estratègic, vinculació entre el conreu de l’arròs i les grans epidèmies al Delta, carrabiners, malària amb nom propi: Dr. Josep Pujol Capsada i control de la malària al segle XX. Aquesta segona part té una durada de 3 hores i es requereix d’autocar (a càrrec del centre), es lliurarà un dossier a cada alumne, bolígraf i calçat confortable.

DESTINATARIS

Activitat adreçada a tots els cursos d’ESO i Batxillerat. Es pot adaptar a cursos de Primària. Totes aquelles persones interessades amb la malària i el medi natural (zones humides).

PREU

Activitat completa: 150 €.

Presentació a l’escola (sense sortida): 60 €.

ORGANITZA

Activitat organitzada per l’Associació Africa Stop Malaria. Sorgeix durant l’estiu del 2008 front el desig d’aprofitar unes vacances a Àfrica per ajudar a favor del seu desenvolupament. Els seus fundadors són Noemí Fuster i Iago Vázquez. La seva filosofia consisteix en destinar tots els fons obtinguts únicament a mosquiteres. Els seus projectes són prevenció de la malària distribuint mosquiteres, educació sobre la malària en centres d’educació secundària i intercanvi de dibuixos i cartes entre nens espanyols i africans.

africa-stop-malaria

http://www.africastopmalaria.org/

PER QUÈ ALL YOU NEED IS BIOLOGY COL·LABORA EN AQUESTA ACTIVITAT?

Perquè part de l’activitat de All you need is Biology consisteix en la divulgació del coneixement biològic a totes les edats.

 

Licencia Creative Commons
Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional.

Comentaris / Comentarios / Comments:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.