Comença l’any i és temps de fer balanç de com ha anat l’anterior. És per aquest motiu que a continuació us presentem un resum de com ha estat aquest 2016 per All you need is Biology.
Al 2016, All you need is Biology ha patit un creixement important respecte l’any anterior. De fet, hem doblat les visites de l’any 2015. Fins al dia 31 de desembre, vam aconseguir el 2016 un total de 320.216 visites i 228.448 visitants, el que indica que cada visitant va visitar 1,4 pàgines. Tenint en compte que el nostre objectiu era aconseguir 300.000 visites, ho hem aconseguit sobradament.
Les visites les hem rebut de 202 països de tot el món i de tots els continents.
De tota manera, cal destacar que un terç d’elles provenen d’Espanya, seguit d’Estats Units, Mèxic i Colòmbia.
Com deus saber, el nostre blog és trilingüe. Tres quartes parts de les visites han estat en articles publicats en castellà, seguit de l’anglès i del català. Les tendències són similars a les de l’any anterior, però cal destacar que les visites en anglès han augmentat lleugerament.
El nostre esforç en compartir els nostres continguts es focalitza principalment a Facebook, Twitter i LinkedIn. Tot i això, cal destacar el següent:
- Gairebé el 40% de les visites provenen de cerques que fa la gent en els cercadors. L’any anterior va ser d’un 20%, el que vol dir que hem millorat considerablement el nostre posicionament en els cercadors. Això és una molt bona notícia!
- Les visites que ens arriben des de Facebook no superen el 30%, mentre que l’any anterior va ser la font principal (39%).
- Menéame és la nostra tercera font de visites, el que indica que els nostres seguidors consideren que els nostres continguts són prou interessants com per compartir-los a aquesta xarxa social.
Finalment, s’han publicat 88 articles al llarg del 2016, uns quants menys que l’any anterior, a causa d’alguns períodes de descans d’alguns dels col·laboradors a causa de que estaven estudiant. L’article que ha tingut més visites de cada un de nosaltres és:
- Mireia Querol: 18 aplicacions imprescindibles per les teves sortides de camp
- Irene Lobato: Com es comuniquen els insectes?
- Adriel Acosta: Orquídies: colors i formes diferents per a tots els gustos
- David López: Híbrids i lladres d’esperma: cleptons amfibis
- Laia Barres: La figa i la reproducció
- Marc Arenas: Què hi ha després de la mort d’una balena?
- Mireia Ramos: Síndrome de Marfan: com viure d’una malaltia rara
- Maribel Sancho: Paràsits zombis: una realitat de ciencia ficció
- Ricard Arasa: Madagascar: un paradís en perill
- Sara de la Rosa: Aus que enganyen: el parasitisme en aus, una lluita contínua per a la supervivència
Vols saber quins posts han estat els 10 més llegits d’aquest any? Doncs aquí et deixem el nostre Top 10 – 2016.
Vull acabar donant les gràcies a tots els que han fet possible tot això aquest any. Gràcies als col·laboradors per escriure articles d’allò més interessants i, òbviament, a vosaltres, els lectors, ja que sense vosaltres la nostra feina seria inútil.
Ens veiem al 2017!
One thought on “Així ens ha anat al 2016”