Recuperar el nostre lloc en la natura

Tots i cada un de nosaltres, jo inclòs, som còmplices de la destrucció de la Terra. En només 40 anys hem aconseguit disminuir un 58% les poblacions naturals d’animals. Això és només la mitjana, ja que les poblacions d’animals d’aigua dolça són les que han rebut la pitjor part ja que la disminució ha estat del 81%.

El pitjor de tot és que, si no fem res, potser en uns anys ens quedarem sols a la Terra. T’imagines el cel sense aus o el mar sense peixos?

Sembla que hem oblidat d’on venim. L’ésser humà actual, l’Homo sapiens, es va originar fa 200.000 anys a Àfrica i 100.000 anys després va començar a expandir-se per tot el planeta. Durant els primers temps de la nostra espècie, vivíem en harmonia amb la natura. De fet, com qualsevol altre ésser viu de la Terra, la natura modelava el nostre futur al seu gust. Però alguna cosa va passar en algun moment de la història.

Ara ens comportem de tal manera que no sembla que siguem animals. A sobre ens fem anomenar animals racionals, per distingir-nos de la resta d’animals. Fins i tot n’hi ha que creuen que l’ésser humà no té aquesta condició d’animal.

La nostra falsa creença d’estar per sobre de la resta de la natura explica el nostre comportament, la nostra forma de tractar a la resta de la natura.

Si no fem res per canviar aquesta situació, nosaltres i la resta del planeta ens n’anirem a orris.

És per aquest motiu que, gràcies a que amb el pas del temps he anat adquirint més consciència ambiental, sobretot arran de conèixer millor el meu entorn, aquest dissabte 30 de setembre compartiré la meva experiència per ser més sostenible en un esdeveniment de divulgació científica anomenat BCNspiracy.

L’esdeveniment tindrà lloc durant el matí del proper dissabte de 10:30 a 14:15h al CosmoCaixa, a Barcelona.

BCNspiracy és un esdeveniment de xerrades científiques en què experts de diferents àmbits i divulgadors compartiran la seva experiència en temes científics molt diversos d’una manera transversal, assequible i amena.

BCNspiracy, cosmocaixa

Paral·lelament es durant a terme un seguit de tallers de variada índole perquè públics molt diversos puguin aprendre sobre ciència d’una manera diferent i divertida. El conjunt d’aquests tallers, denominat KIDspiracy, també tindrà lloc a les instal·lacions del CosmoCaixa de Barcelona.

Una última activitat, el Beerspiracy, tindrà lloc a la tarda a la cerveseria L’Abadia, situada al carrer Rosselló de la ciutat comtal, en la qual d’una forma distesa tindrà lloc una barreja de ciència, ponents i tot aquell que vulgui apropar-s’hi. Aquí tindràs l’oportunitat de tenir un contacte més personal amb els ponents i de conèixer, per tant, gent amb les mateixes preocupacions que tu.

Tota la informació de l’acte (programa, entrades, ubicaciones…) al web oficial de BCNspiracy.

Us animem a participar en aquest interessantísim esdeveniment sobre divulgació científica! Us hi esperem i, si ens veiem, saludeu!

Comentaris / Comentarios / Comments:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.