Formació de Voluntaris d’Associació Cetàcea

El passat dissabte 17 de maig, els voluntaris en el projecte de Foto-identificació: balenes i dofins a la costa catalana de l’Associació Cetàcea varem assistir a una formació específica sobre el projecte en qüestió i els criteris de selecció de fotografies per a foto-identificació. Ens varem reunir a les 10:30 del matí al centre cívic Les Mallorquines, a Montgat, i es va allargar fins poc passades les 12 del migdia.

A grans trets, la foto-identificació és una tècnica que permet identificar un animal a partir d’una marca distintiva present al seu cos. Aquestes marques han de ser estables en el temps, han de ser singulars i s’han de poder veure amb les mateixes probabilitats en ocasions futures. Entre aquestes marques podem trobar les callositats; la coloració i el perfil de l’aleta caudal; la forma, perfil i osques de l’aleta dorsal; les ferides i els patrons de coloració general de l’animal.

Per tal de poder seleccionar la foto perfecte per a la foto-identificació s’han d’utilitzar un conjunt de criteris relacionats amb l’enfocament de la foto, la mida de l’aleta en la foto, el contrast i la llum, l’angle horitzontal i vertical amb el que es va fer la fotografia, l’altura respecte de l’aigua i els possibles objectes que puguin tapar l’aleta tant per davant com per darrere.

Sabent tot això i aplicant-ho correctament, podem tenir unes fotografies per a foto-identificar els animals perfectes!

Moltes gràcies als membres de l’Àrea de Recerca, la Vicky, en Cristian i l’Oriol per aquesta magnífica formació, la qual vaig trobar molt útil i interessant!

 

Licencia Creative Commons
Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional.

Comentaris / Comentarios / Comments:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.